Правителството одобри сделка с недвижими имоти на Напоителни системи в община “Марица“

Автор: Plovdiv Now 2375
Правителството одобри сделка с недвижими имоти на Напоителни системи в община “Марица“

На последното си заседание Министерският съвет взе решение, което ще позволи да бъде преодолян проблем пред голяма инвестиция край Пловдив. Това стана след съдействието на народния представител от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който проведе нарочна среща със служебния премиер Димитър Главчев.

В резултат на това правителството разреши извършване на разпоредителна сделка с недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД, клон „Марица“ в землищата на с. Бенковски, с. Строево и с. Царацово, община „Марица“.

„Подкрепа за създаването на нов завод за над 100 милиона лева край Пловдив. Това е резултатът от усилията ни като народни представители от ГЕРБ-СДС през последните няколко седмици“, заяви адвокат Георги Георгиев – народен представител от ГЕРБ в 16-ти Многомандатен избирателен район.

Наскоро той разказа за негово настояване да бъде решен проблемът с изграждането на нов завод за над 100 милиона лева в Тракия икономическа зона, в който ще се разкрият 110 работни места за висококвалифицирани специалисти. За да заработи този и още няколко строящи се в индустриалната зона заводи беше необходимо държавата да прехвърли на община „Марица“ собствеността върху напоителни канали и съоръжения, които после да се ремонтират с финансиране от държавата за този приоритетен инвестиционен проект.

„Срещнах се за целта с министър-председателя Димитър Главчев, който пое ангажимент да съдейства. Благодаря на г-н Главчев за това че спази даденото ми обещание и в сряда Министерски съвет прие необходимото решение. Така трябва да работят представителите на държавните институции, за да се създават работни места и да подпомагаме развитието на българската икономика“, подчерта пловдивският депутат от ГЕРБ адвокат Георги Георгиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина