Правят нов парк в село Труд, сбъдва се мечтата на хората

Автор: Plovdiv Now 10374
Правят нов парк в село Труд, сбъдва се мечтата на хората

Със символична първа копка кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов даде старт на изграждането на нов парк в квартал „Гарваница“ в с. Труд. Проектът се реализира със 120 000 лв. от общинския бюджет и 174 035 лева европейско финансиране по договор, сключен между Община „Марица“,  Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ Марица по Програма „Развитие на селските райони 2014 – 2020“.

Съоръжението е разположено на терен от близо 10 декара и ще се строи на два етапа. Първият предвижда озеленяване и изграждане на алейна мрежа, площадки за почивка, поливна система, тротоари, паркинги и парково осветление.

Следващият етап включва строеж на тенис кортове, минифутболно и баскетболно игрище и кафене.

След водосвет за успех на начинанието, отслужен от отец Кирил Тошев, кметът Димитър Иванов отбеляза, че проектът е замислен преди години, но заради други инвестиции, осъществяването му е останало за по-късен етап.

„Радвам се, че в този прекрасен слънчев ден полагаме началото на значим за с. Труд проект, който аз планувам още от първия си мандат като кмет. Започваме изпълнението му, след като приключихме с други основни приоритети за жителите на селото, като разширението на детската градина и ясла, санирането на училището, изграждането на физкултурен салон, на спортна площадка, както и реконструкцията на главната улица. Предстои това запустяло и обрасло с трева място да бъде възродено за нов живот, превръщайки се в приятно и привлекателно кътче за отдих на жителите на селото от всички възрасти“, подчерта кметът на Община „Марица“.

Той изрази признателност към всички, които са допринесли за успеха на проекта.

„Благодаря на общинския съветник проф. Росен Димов, който като жител на с. Труд, съдейства активно, за да се случи инвестицията, за гласуваното доверие на общинските съветници в лицето на председателя на Общински съвет „Марица“ г-жа Гергана Трендафилова, както и на инженерния и юридическия екип в община „Марица“ за положените усилия при изготвянето на проекта“, посочи Димитър Иванов.

Той възложи на кмета на селото Красимир Минков да осъществява постоянен контрол върху строителните дейности и да следи те да приключат в срок.

На събитието присъстваха общински съветници, местни жители и представител на фирмата-изпълнител.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина