Преместиха в Карлово шефа на РУ-Труд, недоволни са от работата му

Автор: Валерия Василева 20333
Преместиха в Карлово шефа на РУ-Труд, недоволни са от работата му

Районното в Труд остана без началник, след като досегашният Александър Дайлянов е преместен в Икономическа полиция - Карлово. Временно длъжността началник ще изпълнява Росен Атанасов, който досега е бил заместник по Криминална. "Причината за рокадата са слабите резултати на районното управление, както и случая с разбитата фабрика за контрабандни цигари край Труд, която бе разкрита от столични служби през юли. Абсурдно е в района, за чиято орхана и сигурност отговаряш, в продължение на две години да се произвеждат огромни количества незаконни стоки" коментира директорът на ОД МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, потърсен за коментар. 

През юли в Труд бе разбита най-голямата база за производство на контрабандни цигари, намирана у нас. По предварителни оценки щетата, която е била нанесена на бюджета, е 15 милиона лева на месец. На място в деня на операцията в Труд пристигнаха премиера Бойко Борисов, зам. главният прокурор Иван Гешев, шефа на агенция „Митници“ Георги Костов и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Няколко дни по-късно директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков бе преместен в Кърджали. Дирекцията бе оглавена от ст. комисар Йордан Рогачев. В интервю при стъпването си в длъжност новият директор заяви, че ще даде шанс на колегите си да подобрят показателите си за работата. "Там, където се справят добре, могат да са спокойни за работата си. Там, където не се справят, ще бъде извършена проверка, ще им бъде даден втори шанс и ако отново не успеят, ще търсим заместник" заяви Рогачев. 

Сред състава се коментира, че смяната на Дайлянов е първата, но далеч няма да е последната. Полицаи коментират, че след изборите предстоят смени в ръководствата на някои от секторите и в районни управления. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина