Повдигнаха обвинения на мъжа и жената, хванати край Пловдив с мигранти в линейка

Автор: Plovdiv Now 5206
Повдигнаха обвинения на мъжа и жената, хванати край Пловдив с мигранти в линейка

Автор: Наталия Грозева

Повдигнаха обвинения на мъжа и жената, която бяха хванати край Пловдив да превозват 23 мигранти с линейка. Двамата са задържани за 72 часа. Те са били преследвани от общо два полицейски патрула, а в село Труд са направили опит да избягат.

„Получихме сигнал, че на магистрала „Тракия”в посока Пловдив се движи линейка с мигранти. Автомобилът е бил с включена сирена, а шофьорът е отказал да спре. Завил е към Карловско шосе, а след това и към село Труд. Там за около десетина минути е успял да се скрие от полицейския патрул. Полицаите са намерили линейката, като шофьорът и спътничката му са били избягали. Последвало е заграждане на цялото село и малко след това двамата са задържани”, заяви директорът на пловдивската полиция  ст. комисар Васил Костадинов.

Задържаният мъж е с инициали Д.Г. и е на 31 години, а жената е М.М е 29-годишна.  И двамата са криминално проявени – задържани са за кражби, а мъжът е хващан да шофира и след употреба на наркотични вещества.

Линейката е взета от София, откъдето са и двамата обвиняеми, била е бракувана.

Мигрантите са от Афганистан и вече са настанени в бежански лагер. Всички са мъже, като трима от тях  са под  16 години. Установено е, че мигрантите се качили в линейката в района на област Стара Загора. Те е трябвало да стигнат до София, а след това до Сърбия. Влезли са от Турция в България през „зелена" граница.

Д.Г. и М.М. са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. Афганистанските граждани са били разпитани като свидетели и впоследствие настанени в Миграционен център в  Любимец. Те са в добро здравословно състояние.

Според повдигнатото обвинение  двамата могат да бъдат осъдени на една до шест години лишаване от свобода и да получат  глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Действията по разследването продължават.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина