Повдигнаха обвинение на Салхо Кисимов, който заплаши войводиновци по фейсбук

Автор: Plovdiv Now 7825
Повдигнаха обвинение на Салхо Кисимов, който заплаши войводиновци по фейсбук

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира днес по повод публикации в електронните медии и разпространен към тях видеоклип с изказване на мъж, който сочи, че живее в чужбина, и прави изявление, съдържащо подбуждане към омраза и насилие във връзка с инцидент в с. Войводиново, обл. Пловдив.

Напомняме, че става въпрос за нашумелия Салхо Кисимов, който е от Войводиново и е от ромски произход, но понастоящем живее в Германия. Както plovdivnow.bg вече писа, Салхо вчера заплаши войводиновци чрез видео запис в социалните мрежи, че ще им "разкаже играта" и че ще "пали къщи". По-късно обаче той се извини отново с видеоматериал, като заяви, че е бил афектиран, защото се е притеснил за семейството си, което било "принудено" да се изсели от селото заради събитията там.

Районна прокуратура - Пловдив възложи проверка за установяване на данни за извършени престъпления  - за подбуждане към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, както и за закана с извършване на престъпление - палеж и за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Проверката е възложена на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и ще приключи в законния срок. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина