Постоянен арест за мъжа, опитал да убие вуйчо си след пиянски скандал в Скутаре

Автор: Plovdiv Now 3749
Постоянен арест за мъжа, опитал да убие вуйчо си след пиянски скандал в Скутаре

Мъжът, който опита да убие вуйчо си след пиянски скандал в село Скутаре, остава за постоянно в ареста. Това постанови Апелативен съд – Пловдив.

Кървавият инцидент се е разиграл в нощта на 30 срещу 31 август в село Скутаре.

47-годишен и вуйчо му – мъж на 66 години, употебили солидно количество алкохол. След полунощ по-младият възпроизвел два изстрела с газов пистолет, при което 66-годишният му направил забележка. Ядосан от това стрелецът взел нож от масата и наръгал по-възрастния в гърдите. Веднага след това избягал.

Пострадалият успял да сигнализира за случилото се до спешен телефон 112.

Пристигналият на място лекарски екип го откарал за оказване на спешна помощ в лечебно заведение в Пловдив, където претърпял операция.

Малко по-късно 47-годишният мъж бил открит и задържан.

Апелативният съд прецени като правилен извода на окръжния съд, че събраните до момента доказателства: разпити на свидетели, писмени и веществени доказателства, включително епикриза на пострадалия, обосновават предположение за съпричастност на 47-годишния към инкриминирания опит за убийство. 

Пловдивският апелативен съд прие, че опасността за укриване и извършване на престъпление изхожда от тежестта на обвинението, преценена в аспекта на незначителността на повода за престъплението (спор заради бутилка алкохол), предходното агресивно поведение на жалбоподателя спрямо негови близки, миналото му осъждане за грабеж и данните за укриване (на себе си и на ножа) след посегателството. Ето защо намери, че единствената адекватна мярка за неотклонение е взетата от първата инстанция.

Определението на съда е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина