Покрив на къща пламна в Рогош, пожарникарите реагираха светкавично

Автор: Plovdiv Now 7201
Покрив на къща пламна в Рогош, пожарникарите реагираха светкавично

Пожар е пламнал тази сутрин в къща в село Рогош в община "Марица". След получен сигнал за горящ покрив към населеното място са изпратени 3 пожарни автомобила, като е било установено, че пламъците са тръгнали от комин на печка, като са обхванали само покрива на семейното жилище.

Пожарът на покрив на къща е един от най- специфичните и сложни за гасене. Височината на сградата, хлъзгавите керемиди, трудния достъп и силното задимяване са истинско предизвикателство за работата на терен. Горящата площ не може да бъде гасена с обливане, тъй като огънят обикновено е обхванал покривната конструкция и подпокривно пространство.

Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош и собственик на горящата къща благодари на огнеборците за спасения им дом.

„Тази сутрин запалихме печката и решихме да отскочим до Пловдив, за да напазаруваме, защото по- малките ни деца- близначета, имат рожден ден. Бяхме спокойни- 84- годишната ни майка остана у дома. На връщане в селото ни посрещна комшийка, която извикала пожарната, защото видяла, че къщата ни гори. Заварихме пред входа пожарните коли. Това е нашия дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица какво щяхме да правим иначе, идва зима?! Огънят е тръгнал от комина и е обхванал само покрива. Имали сме късмет, че са дошли и са действали много бързо"- споделиха стопаните на къщата.

"Не съм уплашен", каза 7- годишния Милен, който бе донесъл бутилка вода на единия от огнецорците." Искам да стана като тези батковци с каските!"

Благодарност за Втора дежурна смяна на Трета служба в Пловдив: огнеборците Димитър Димитров, Николай Тинков, Христо Шенчев, Пламен Писков, Георги Христов, Павел Кубански и Стефан Петров и колегите от Първа служба, дошли на помощ: Недялко Пищялов, Атанас Георгиев и Тодор Георгиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина