По предложение на кмета на община „Марица“: Без такси за наемателите на общински терени, преустановили дейността си заради СOVID-19!

Автор: Plovdiv Now 8746
По предложение на кмета на община „Марица“: Без такси за наемателите на общински терени, преустановили дейността си заради СOVID-19!

Единодушно с 26 гласа „за“ Общински съвет „Марица“ гласува предложението на кмета Димитър Иванов да бъдат освободени от наеми всички ползватели и наематели на терени, общинска собственост, които са преустановили дейността си, вследствие на мерките срещу COVID-19. Физически и юридически лица, които не са работили по време на извънредното положение няма да внасят такси за този период.

„С това решение ще защитим обществения интерес и ще предотвратим част от финансовите загуби на търговците и ползвателите на общински имоти, които не са извършвали дейност, заради пандемията от коронавирус на територията на страната“, мотивира се пред общинските съветници кметът на община „Марица“.

Той бе категоричен, че това са част от мерките, които ръководството на общината ще предприеме, за да подпомогне местния бизнес, спортните, културни и социални организации.

Димитър Иванов предложи за улеснение на гражданите процедурата, с която хората удостоверят липса на дейност, да бъде максимално опростена. Всички, чиито обекти на общински терени не са работили заради заповедта на здравния министър, трябва да подадат заявление и декларация по образец до кмета на община „Марица“. Документите ще бъдат разгледани след края на извънредното положение.

Друга положителна новина за жителите на община „Марица“ е, че до 30 юни могат да ползват 5 % отстъпка при плащането за цялата година на данък сгради и превозни средства, както и на такса смет.

Срокът се удължава заради въведеното извънредно положение. Припомняме, че досега отстъпка ползваха само тези, които изплащаха данъците си до 30 април.

Хората могат да внасят сумите по банков път, в кметствата на всички населени места и на ПОС терминалите на територията на община „Марица“ - на ул. „Средец“ №16 в Пловдив, както и в селата Маноле, Рогош, Труд, Бенковски и Царацово.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина