Пилоти от Графа и Крумово показаха бойни умения в небето над Шабла

Автор: Plovdiv Now 4663
Пилоти от Графа и Крумово показаха бойни умения в небето над Шабла

Екипажите от авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово показаха високо ниво на подготовка при изпълнението на задачи за поразяване на самолет-нарушител с авиационна управляема ракета. Демонстрациите са проведоха на зенитния полигон на ВВС „Шабла“, в присъствието на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев. 

Екипажите показаха и умения за въздушно разузнаване и определяне на местоположението на катапултирал се екипаж, неутрализиране на условен противник и непосредствена авиационна поддръжка с бордно артилерийско и неуправляемо ракетно въоръжение, бойно търсене и спасяване на приводнен екипаж над морската повърхност, съобщават от Министерство на отбраната.

Военнослужещите демонстрираха отлични умения при управлението на летателната техника, точни попадения при стрелбите по въздушни и надводни цели и висок професионализъм при спасителните дейности за медицинска евакуация на бедстващия екипаж. При изпълнението на различните задачи участваха самолети МиГ-29 и Су-25, както и вертолети Ми-24, Ми-17 и AS-532 AL Cougar.

Съвместните бойни и експериментални стрелби по въздушни и надводни цели на зенитния полигон на Военновъздушните сили край с. Шабла се провеждат от 30 май до 12 юни. В тях участват военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина