Пътуване с автобус от село Бенковски до Пловдив: Нечовешки условия, -5 градуса и отворена врата

Автор: Милен Ангелов 47028
Пътуване с автобус от село Бенковски до Пловдив: Нечовешки условия, -5 градуса и отворена врата

Поредният абсурден случай от обществения транспорт показва при какви условия пътуват пътниците. Десислава Лилова от село Бенковски всекидневно идва на работа в Пловдив с автобус. Но това, на което е станала свидетел във вторник сутринта е повече от неприемливо. Превозното средство, в което всеки ден превозва десетки пътници се е движело с отворена врата, придържана от предпазен колан.

"Когато автобусът развие над 20 км/ч вратата се отваряше. Пътниците бяха с шалове и шапки и всеки си стоеше кротко без да реагира по никакъв начин на това ненормално състояние", разказа Десислава Лилова, която е направила клипа. Въпреки, че отоплението в превозното средство е било включено, то не се е усещало. Няма как при отворена врата и при температура от минус 5 градуса навън да се отопли автобусът, коментира още младата жена.

За да няма подобни абсурдни ситуации всяка сутрин превозните средства трябва да бъдат проверявани от технически лица, което се прави във всяка една нормална държава, смята Десислава. Според нея една подобна ситуация създава опасност да се случи някакъв инцидент. И от течението и високата скорост вместо нейният билет е можело през отворената врата да падне дори и някои пътник.

Екипът ни потърси управителя на фирмата, която обслужва маршрута между Пловдив и Бенковски. Той категорично отказа да коментира случая, но подчерта, че е възложил да бъде направена проверка и най-вероятно става въпрос за безхаберие от страна на водача на автобуса

Още по темата, вижте във видеоматериала:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина