Първият кандидат за кмет на община “Марица“ регистрираха от ГЕРБ (Обединени земеделци)

Автор: Plovdiv Now 8760
Първият кандидат за кмет на община “Марица“ регистрираха от ГЕРБ (Обединени земеделци)

Първият кандидат за кмет на община "Марица" бе регистриран днес от местната коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци). Настоящият кмет Димитър Иванов е номиниран за трети мандат.

"Имаме честността и достойнството открито да застанем пред хората. През тези 8 г. реновирахме всички детски градини в "Марица" и построихме 8 чисто нови. Изградихме 2 модерни спортни зали и първото средно училище на територията на общината", заяви Димитър Иванов. Той добави, че по време на двата му мандата са вдигнати 3 нови кметства, 2 читалища и две здравни служби. За най-малките жители на "Марица" са направени над 30 детски площадки, а за младежите - 4 фитнес площадки. Канализирани са повече от 30 км. Две пречиствателни станции за отходни води вече функционират. В момента се строи първото пречиствателно съоръжение за питейна вода. Подменени са над 60 км. водопроводи. Новата асфалтова настилка е повече от 30 км. Почти всички училища са обновени по европейски стандарти.

 "Изградихме туристическо-археологическия паметник Малтепе, който е световна сензация, и продължаваме да работим по него", посочва Димитър Иванов. В общината е подобрено административното обслужване, социалните услуги и сигурността на населението чрез видеонаблюдение. В ход е модернизирането на уличното осветление. В 19-те села ще бъдат монтирани енергоспестяващи лампи. Заедно с жителите общината е построила 3 параклиса и подпомага църквите на нейна територия. Изградени са и 6 нови пенсионерски клуба. Екипът на Димитър Иванов подпомага 26-те спортни клуба, които непрекъснато печелят успехи на състезания, както и самодейните състави в читалищата.

"Изпълнихме на 99% приоритет №1 - детски градини, училища и детски площадки. През следващите 4 г. приоритет № 1 стават канализациите, подмяна на водопроводи, улици, тротоари, поставяне на още камери, за да живеят хората спокойно", обяснява Димитър Иванов. Местната коалиция ГЕРБ (Обединени земеделци) издига свои кандидати във всичките 19 села. По думите на Иванов това са достойни хора, някои имат по 2, 3, 5 мандата. Новите лица са от гражданската квота и са избрани след допитване до населението. Коалицията регистрира и пълна листа с 29 кандидати за съветници - общественици, които се ползват с доверието на жителите на "Марица".

"Пожелавам на всички участници в местните избори от коалицията ГЕРБ (Обединени земеделци) и на населението на общината здраве и късмет. Заедно ще направим "Марица" най-доброто място за живеене", посочи Димитър Иванов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина