Отрязаха лентата на новата детска площадка в село Войсил

Автор: Plovdiv Now 8596
Отрязаха лентата на новата детска площадка в село Войсил

Нов и модерен детски кът радва децата на село Войсил. До един месец ще е готова и спортната площадка в двора на училището, уверява кметът на община "Марица" г-н Димитър Иванов.

Новото съоръжение в центъра на село Войсил бе открито с много настроение, песни, танци и игри. Навръх светлия християнски празник Св.св. Константин и Елена лентата беше отрязана.

Площадката е изградена по настояване на 431 жители на селото, които са депозирали подписка в администрацията.

„Разговаряхме с кмета Димитър Иванов и той веднага откликна на молбата ни. Внесохме подписката в края на март, а на Великден площадката вече беше готова.“, не скриват задоволството си майките, по чиято инициатива започва всичко.

Кметът подчерта, че и началото, и края на начинанието са на значими църковни дати. „Тази инвестиция бе направена на Възкресение Христово, а я откриваме на друг велик празник – деня, в който почитаме Св. Св. Константин и Елена.“, посочи Иванов.

Той припомни максимата, от която вече 8 години се ръководи управлението на община „Марица“.

„Няма нищо по-важно от щастието и усмивката на децата. Те са тези, от които зависи бъдещето на България.“, обърна се към десетките жители на селото Димитър Иванов.

Той допълни, че екипната работа и целеустремеността са в основата на всички успехи на ръководството и администрацията на община „Марица“ .

„Когато сме заедно и преследваме определена цел, винаги я постигаме, защото правим каквото трябва, за да се случи каквото трябва.“, изтъкна Димитър Иванов.

Детският кът е най-големият на територията на общината, обезопасен е с ограда и отговаря на всички европейски изисквания. Новите съоръжения за деца до 5 години са кула с мост и двойна пързалка, беседка, люлка-гнездо, двойна люлка тип „кенгуру“ и пружинни клатушки.  Ремонтирани и обновени са и люлките и голямата пързалка в съседство, които са предназначени за деца до 12 години.

Кметът обеща на територията, на която са разположени детските съоръжения, да бъде монтирано 24-часово видеонаблюдение.

„До месец ще бъде готова и новата спортна площадка в двора на НУ „Св. Климент Охридски“, а след това планираме да направим фитнес на открито в центъра на селото“, обяви Димитър Иванов и спечели овациите на жителите на Войсил.

Официалното откриване завърши с прекрасно музикално изпълнение на децата от детската градина и училището.

На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, кметът на селото Яко Видолов, директорите на НУ „Св. Климент Охридски“ Гергана Тончева и на детската градина - Костадинка Байчева, много доволни деца и родители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина