Откриха официално новата ДГ “Весела“ - подарък за децата в Калековец

Автор: Plovdiv Now 24864
Откриха официално новата ДГ “Весела“ - подарък за децата в Калековец

Община „Марица“ подари нова детска градина на децата в село Калековец за първия учебен ден. Церемонията по откриването й днес започна с празничен водосвет, отслужен от отец Красимир. Лентата бе прерязана от кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, председателя на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, кмета на селото Кольо Миланов и директора на ДГ „Весела“ Милена Тачева.

Ръководителят на детското заведение изказа признателност на градоначалника и екипа му за новата придобивка.

„Днес е изключително важен ден за всички нас, защото дълго време родители, учители и деца само си мечтаехме да работим и учим в толкова просторна, модерна и красива детска градина с нови площадки за игра на всяка група. Екипът на ДГ „Весела поднася своята огромна благодарност на г-н Димитър Иванов, кмет на община „Марица“, който направи възможно всичко това“, заяви Милена Тачева.

Тя благодари за подкрепата и на кмета на с. Калековец Кольо Миланов и на всички от администрацията в община „Марица“, допринесли за осъществяването на мечтата на поколения жители на селото.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов поздрави присъстващите и отбеляза, че за него радостта в очите на децата е най-големият подарък днес.

„Днешният ден е празник за с. Калековец и община „Марица“. В този ден аз съм много щастлив, защото децата ни са щастливи. С откриването на тази детска градина решаваме проблем за поколения напред.“, посочи управникът.

Той призова всички да се грижат за опазването на новата ДГ „Весела“.

„Съхраняването на тази красива и модерна сграда аз поверявам в ръцете на местната власт, на екипа на г-жа Тачева и на всички Вас“, обърна се към присъстващите Димитър Иванов и допълни, че не са нужни много думи, а повече дела.

Той благодари на общинските съветници затова, че са гласували средствата за изграждането на детската градина, на екипа от община „Марица“, създал проекта, на заместниците си, които са осъществили контрола по време на строителните работи, както и за съдействието на предишния и настоящия кмет на с. Калековец.

„Благодаря Ви, че направихте възможно днес очите на децата да греят от щастие и детският смях да не заглъхва“, отбеляза кметът на община „Марица“ и пожела здраве и късмет на всички.

С мил празничен концерт най-малките поздравиха десетките жители и гости на селото, дошли да разгледат новата детска градина. В края на церемонията Димитър Иванов подари играчки за всяка една от четирите групи и лаптоп – за нуждите на учителския екип. Празненството завърши с още един подарък от община „Марица“ за децата на с. Калековец. Те се забавляваха на двора с театър „Слънчо“ и образователната постановка „Приказка за екологията“.

Новата сграда на ДГ „Весела“ е предназначена за 4 групи – три градински и една яслена. В двора има 4 нови детски площадки, изпълнени изцяло по европейски стандарти. Предишната постройка, в която се е помещавало детското заведение, е на повече от 30 години. Тя е в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и негова собственост. Сега, след като децата на с. Калековец вече имат модерна градина, в сградата на бившата, ще се обособят кабинети за практически занятия на учениците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина