Откриха новата сграда на кметството в с. Желязно

Автор: Plovdiv Now 11020
Откриха новата сграда на кметството в с. Желязно

С тържествена церемония навръх светлия християнски празник Успение на Пресвета Богородица кметът на община „Марица“ Димитър Иванов откри нова административна сграда в с. Желязно. Той преряза лентата, заедно със заместник-кметовете Анелия Симеонова, Николай Стаматов, кметът на селото Валентина Узунова, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР Пловдив комисар Костадин Костов и заместник-началникът на РУ Труд Борис Джокалов.

Изграждането на кметството е втори етап от проекта, който започна преди 6 години със строителството на едноетажна постройка за читалището и пенсионерския клуб. Събитието е значимо за селото и неговите жители, тъй като администрацията повече от 22 години се помещава в Здравната служба.

Празникът започна с водосвет, отслужен от отец Михаил.
Валентина Узунова благодари на ръководството на община „Марица“, начело с кмета Димитър Иванов за проявената съпричастност при осъществяването на проекта.

„Днес е празничен ден за с. Желязно, защото получи дългоочаквана придобивка – голяма, просторна и модерна административна сграда. Гражданите ще бъдат обслужвани в удобна и комфортна обстановка, а ние ще работим с огромно удоволствие за тях. Благодаря на всички, които допринесоха за реализирането на този проект – на председателя на Общински съвет „Марица“ г-жа Гергана Трендафилова и на общинските съветници - затова че го гласуваха, както и на заместник-кмета Петър Минков - за разбирането и съдействието по време на строителните дейности.

От мое име и от името на жителите на с. Желязно, благодаря на г-н Иванов и неговия екип за прекрасната административна сграда и затова, че този проект се осъществи в името на по-доброто бъдеще на с. Желязно. Благодаря Ви за разбирането и за всеотдайната подкрепа, която получаваме от Вас. Ние високо ценим всичко, което правите за нас и сме Ви безкрайно признателни. Чест и почитания!“, обърна се към кмета на община „Марица“ Валентина Узунова.
Димитър Иванов честити на всички миряни големия християнски празник.

„В днешния ден ние, смирените християни почитаме Успение Богородично. Днес е празник и за с. Желязно, защото решихме проблем, който стои нерешен от десетилетия. Селото най-после разполага с това бижу - многофункционална сграда, която удовлетворява основните административни потребности на жителите. В нея има зала за мероприятия, пенсионерски клуб, читалище, стая за бракосъчетания, кабинет за районното управление и кметство. Да Ви е честита новата придобивка!“, подчерта Димитър Иванов.

Той благодари на отец Михаил за чудесния водосвет и отбеляза, че сградата е построена със собствени средства на община „Марица“, спестени от данъците на жителите.
„Мили хора, в този прекрасен ден Ви призовавам да бъдете горди, защото инвестицията в тази сграда е благодарение на Вашите данъци. Благодаря Ви, че Ви има. Изказвам признателност на изпълнителя на проекта за добре свършената работа, както и на предишния и настоящ кмет на с. Желязно и на екипа си - за контрола и усилията по време на строителните дейности.“, посочи кметът на община „Марица“.

Той честити именния ден на всички и подари на селото специална икона на Света Богородица, която поднесе на кмета на селото Валентина Узунова с думите:

„Нека така, както Света Богородица се е грижела за младенеца Исус Христос, така и Вие съвестно и отговорно да се грижите за всички жители. Нека Света Богородица да бди над нас и да ни пази. Тази икона, която отец Михаил току-що освети, ще стои в кметството и ще закриля нас и нашите семейства“, добави Димитър Иванов и предрече, че следващата сграда, която ще бъде построена в селото ще е нова детска градина.

На събитието присъстваха кметове на населени места и общински съветници.
Кметът Димитър Иванов поздрави по повод големия християнски празник жителите на с. Динк, където посети храма „Успение Богородично“ и миряните в параклиса „Успение Богородично“ в с. Войводиново.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина