От базата в Граф Игнатиево: Сериозно увредена е черната кутия на падналия изтребител

Автор: Plovdiv Now 32300
От базата в Граф Игнатиево: Сериозно увредена е черната кутия на падналия изтребител

Черната кутия на падналия изтребител МиГ-29, управляван от загинали майор Валентин Терзиев, е сериозно увредена. Корпусът е бил разрушен, пълен с вода и течност, наподобяваща керосин, съобщиха от авиобаза „Граф Игнатиево“.

Експертите допълват, че нарушената херметизация не е фатална, но трябва да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време.

„Модулът на паметта е защитен от различни външни влияние. Това, което е било констатирано от черната кутия на МиГ-29, е, че електрическият съединител е отсъствал, а лентовият кабел в бил прекъснат“ заявиха специалистите. 

„Ние сме инженери и сме реалисти. Нашите притеснения бяха именно, че при дългия престой на кутията под вода се създават условия за загуба на информация. Препоръчано е да се обърнем към производителя на това устройство, за да се изключи всякаква последваща възможност за загуба на информация. Искам да подчертая, че вчера основната ни цел бе да съхраним устройството и паметта. Процесът по отваряне на кутията на МиГ-29 е записан на видео. Оттук нататък по наша препоръка този модул на паметта е при комисията, която разследва инцидента“, заявиха още от базата.

Устройството в момента се съхранява в подходящи условия.

По време на брифинга специалистите направиха демонстрации с друга кутия от същия модел.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина