Остава в ареста Йордан от Маноле, купил калашник, за да убие съседи

Автор: Plovdiv Now 8132
Остава в ареста Йордан от Маноле, купил калашник, за да убие съседи

Йордан Йорданов, който подготви убийството на четирима свои съседи в село Маноле, община "Марица", окончателно остава в ареста. Окръжен съд постанови днес постоянна мярка „задържане под стража” спрямо 63-годишния мъж, научи TrafficNews.

Припомняме, че той бе задържан в ареста на 31 август заради подготовка за убийство на четирима души. За това той си е набавил огнестрелно оръжие - автомат „Калашников“, както и боеприпаси за него.

До момента по делото е установено, че на 30 септември 2020 г. Йорданов е произвел изстрели по съседна къща, за което му е повдигнато обвинение. В последствие е установено, че е търсил да закупи огнестрелно оръжие. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, и служители на ГДБОП, са предприети незабавни действия за предотвратяване на намеренията на обвиняемия да извърши убийство. 

Според събраните до момента доказателства, в основата на престъпния план на обвиняемия е стоял неуреден имотен спор. На 26 август  обвиняемият е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие, като за документиране и предотвратяване на престъпната му дейност са използвани различни способи на доказване, включително и специални разузнавателни средства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина