Още е критично състоянието на жената, пострадала при катастрофата с влак в Скутаре

Автор: Plovdiv Now 10317
Още е критично състоянието на жената, пострадала при катастрофата с влак в Скутаре

Лекарите все още се борят за живота на по-възрастната жена, пострадала при катастрофата между кола и влак вчера в Скутаре. Тя е настанена в интензивно отделение на апаратно дишане с тежка черепно-мозъчна травма.

"Това, което се е случило, е неправилно преминаване на железопътния прелез. Жената е преминала при задействана звукова и светлинна сигнализация и свалени бариери. Машинистът е подавал сигнал, но въпреки всичко автомобилът е преминал", обясни пред Нова телевизия директорът на НКЖИ - Пловдив инж. Георги Вардев.

Той посочи, че има много подобни случаи, при които водачите бързат да преминат преди влака, при задействана сигнализация.

Кметът на Скутаре Стоян Добрев посочи, че от разговор с хората, били на мястото на инцидента, е станало ясно, че всичко това се е случило заради заледени прозорци на ударения автомобил.

От БДЖ обясниха, че по разказ на машиниста, жената е карала наравно с локомотива и се е опитала да мине преди него.

"Тя не е идвала успоредно. Тя идва от северната страна и пресича прелеза. Влакът обаче идва от източната и удря колата отстрани", поясни Добрев.

На свой ред инж. Вардев посочи, че прелезът ще бъде премахнат, като на мястото ще се изгради надлез и пасарелка. Това трябва да стане до края на 2023 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина