Осъдиха мъже от Войсил, нападнали и изнасилили момиче

Автор: Plovdiv Now 5700
Осъдиха мъже от Войсил, нападнали и изнасилили момиче

Осъдиха двама мъже на ромската махала на село Войсил, които в началото на месец март отвлякоха, пребиха и изнасилиха момиче.

Престъплението беше извършено на 14 март. Жертвата е на 16 години. Момичето всеки ден тренирало със своя приятелка, като двете тичали по един и същи маршрут. В злополучния ден обаче познатата на девойката не успяла да дойде на ежедневния крос.

Пострадалото момиче излязло да тича само. Минало покрай местния стадион, където по-рано е имало мач. Там били четирима местни жители на ромската махала, които вече били пияни.

Те набелязали девойката и я проследили. Двама се прибрали, но останалите не се отказали. Към края на селото, близо до местността „Синия мост”, те пресрещнали момичето и го отвлекли. Отвели я близо до една от дигите. Там започнали да я удрят, а след това я изнасилили.

Междувременно близките на момичето се притеснили, че я няма вкъщи. Не си вдигала и телефона. Родителите се свързали с приятелката на девойката, която им разказала за маршрута, по който тичат.

Хората тръгнали да търсят момичето. Открил я баща й. Тя лежала в безсъзнание, покрита с якето на единия от насилниците.

Момичето било прието в болница, където останало дълго време. Полицията открила още на следващия ден насилниците.

Според местните жители имената на мъжете са Йозко и Адем, и двамата пълнолетни.

Днес в съда те са получили присъди. Признали са вина, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Магистратите са ги наказали с 11 години и 8 месеца затвор за всеки.

Размерът на така наложените наказания лишаване от свобода спрямо всеки от двамата подсъдими е определен след редуциране с една трета /съгласно чл. 58а ал.1 от НК/ на първоначално определените от съдебния състав наказания в размер на по 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за всеки от тях.

Всеки един от тях е осъден да заплати на пострадалата обезщетение за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението  в размер на 40 000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина