Опасно срутване на пътя край река Марица в близост до Рогош

Автор: Plovdiv Now 931
Опасно срутване на пътя край река Марица в близост до Рогош

За опасно срутване на пътя край река Марица предупредиха от кметството на село Рогош, община "Марица", което представлява непосредствена опасност за преминаващите автомобили и пешеходци. Проливните дъждове и нестабилните почви в района са основни фактори за инцидента, който застрашава сигурността на движението в региона.

Срутването е станало на ключова пътна отсечка, важна за всички ловци, риболовци, горски служители, земеделци и разхождащи се сред природата и е от голямо значение за ежедневния трафик. Първоначалните огледи показват, че ерозията от водите на реката значително е отслабила подпочвените пластове, което е довело до рухването на значителна част от пътя. Местните власти вече са информирали населението, но не е ясно дали екипи от експерти са на място, за да оценят ситуацията и да предприемат необходимите действия, пише glasnews.bg.

Засега пътят е временно затворен, а движението е пренасочено към алтернативни маршрути. Местните жители са предупредени да избягват района, докато не бъде извършена пълна оценка на риска и не се предприемат ремонтни дейности.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина