Община „Марица“ зарадва с традиционна парична помощ абитуриенти сираци

Автор: Plovdiv Now 5662
Община „Марица“ зарадва с традиционна парична помощ абитуриенти сираци

В навечерието на един от най-светлите национални празници 24 май, ръководството на община „Марица“, за поредна година зарадва децата сираци, които завършват училище през 2022 г.

Кметът Димитър Иванов, в присъствието на председателя на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова и зам.-кмета по образование и здравеопазване Анелия Симеонова, връчи традиционната парична помощ от 300 лева на 10 зрелостници.

Емануела Русева от с. Костиево, Златин Дзанев от с. Крислово, Никола Главчев от с. Маноле, Викториа Анева от с. Радиново, Ивайло Шумаров от с. Рогош, Николай Кодинов от с. Скутаре, както и Божидар Димов, Вълко Хрисков, Мартин Павлов и Манчо Аладжов от с. Труд получиха дарението на церемония в заседателната зала на общината.

Димитър Иванов им пожела успешно завършване, незабравима абитуриентска вечер и да осъществят всички свои желания.

„Нека балът Ви да е уникално преживяване, което да остане завинаги в паметта Ви. Сигурен съм, че ще се преборите с всичко, което Ви поднесе животът. Желая Ви сполучлива реализация в избраната от Вас професионална област. Не забравяйте, че сами ковете съдбата си и ключът за Вашия успех е във Вас самите, така че вярвайте в себе си“, подчерта кметът на община „Марица“.

Той изтъкна пред абитуриентите, че те винаги могат да разчитат на неговата подкрепа, както и на тази на общинското ръководство и на Общинския съвет.

„Ако имате нужда, от съвет или съдействие – ние сме насреща. Ще направим всичко по силите си, за да Ви помогнем“, обърна се към учениците Димитър Иванов.

Решението за финансовата помощ на зрелостниците бе взето с единодушие на сесията на Общински съвет „Марица“ на 14-ти април.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина