Община Марица отбеляза 31-годишен рожден ден с две първи копки

Автор: Plovdiv Now 5900
Община Марица отбеляза 31-годишен рожден ден с две първи копки

С молебен и старт на строителството на две значими съоръжения бе отбелязан 31-годишния юбилей на община “Марица“. На празника, в който се чества създаването на селищната система, кметът Димитър Иванов направи първа копка за изграждане на кръгово кръстовище на пътя Пловдив-Карлово, край отбивката за селата Труд и Строево и на нова спортна зала в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в  Труд.

На началото на строителните дейности на кръговото кръстовище присъстваха областният управител Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов, директорът на Областно пътно управление -Пловдив Пламен Райчев, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметовете на община „Марица“ Гергана Титюкова, Петър Минков и Петко Чочев, секретарят Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.

 „Днес отбелязваме троен празник – Благовещение, 31 г. от основаването на община „Марица“ и полагане на началото на дългоочаквана инвестиция – кръговото кръстовище, което ще помогне за безопасното пътуване на много хора.“ С тези думи Димитър Иванов се обърна към десетките гости и жители, години наред чакали с нетърпение новото съоръжение.

Кметът на община „Марица“ направи кратка хронология за историята на проекта преди да стигне до успешната финална права

„Замисълът за изграждането на това кръгово кръстовище е от 2008 г. Община „Марица“ със собствени средства направи проекта, извърши всички отчуждителни процедури и спечели 18 съдебни дела. С решение на Общински съвет „Марица“ проектът и земята бяха дарени на Агенция „Пътна инфраструктура“, която с помощта на народните представители осигури 1 100 000 лв. за тази важна инвестиция.“, посочи Димитър Иванов.

Той допълни, че успешният край на начинанието е пример за добро партньорство между политиците и синхрон на местната и държавна власт.

Димитър Иванов пожела на строителите качествена и навременна работа и обяви, че в средата на кръговото кръстовище ще е инкрустирана емблемата на община „Марица“.

Кметът Иван Тотев пък обеща, че община Пловдив ще финансира изграждането на осветлението на пътя до село Труд.

Строителството на кръговото кръстовище започва през май, а срокът за изпълнение е 180 дни.

Със символична първа копка бе дадено началото и на изграждането на нова спортна зала в село Труд.

На събитието присъстваха председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, зам.-кметовете на община „Марица“ Гергана Титюкова, Петър Минков и Петко Чочев, секретарят Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.

Кметът на община „Марица“ изтъкна, че инвестицията в новата зала е най-голямата през този управленски мандат.

„Спортът възпитава децата ни, а с. Труд има хандбален отбор,  донесъл много слава и гордост за жителите на общината. Днес полагаме основите на многофункционална сграда. В нея децата ще спортуват на воля, хандбалният тим ще провежда тренировките си,  а общината ще организира там и общоселски и общински мероприятия.“, подчерта Димитър Иванов.

Той поиска от фирмата-изпълнител залата да е готова за новата учебна година и обеща да упражнява личен контрол по време на строителството.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина