Областният управител: Започва почистване на коритото на река Стряма край Трилистник

Автор: Plovdiv Now 4427
Областният управител: Започва почистване на коритото на река Стряма край Трилистник

От понеделник започва почистване на коритото на река Стряма край село Трилистник, съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев. Дейностите ще бъдат извършени с техника и средства от държавното дружество „Напоителни системи“, които по закон имат ангажимент да поддържат коригираното корито в тази част на реката.

 „Тъй като пловдивското поделение не разполага с необходимата техника, след разговори с министъра на земеделието Явор Гечев и ръководството на държавното дружество постигнахме договореност за решаване на проблема и прехвърляне на машини от Стара Загора и Сливен, които ще осигурят проводимостта на коритата“, обясни областният управител. Той подчерта, че дейностите ще се извършат на база предписанията и под контрола на Басейнова дирекция.

„Разбираме притесненията на хората след тежките наводнения през септември миналата година в района на Карловско и сме в постоянна връзка с кмета на селото Мирчо Петров. Жителите на селото трябва да са спокойни, защото няма пряка заплаха от наводнение. Определени са няколко критични участъка и преди пролетните високи води предприемаме превантивни действия“, коментира още Ангел Стоев.

Снимка: БНР

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина