Нова здравна служба се грижи за хората в село Бенковски

Автор: Plovdiv Now 20287
Нова здравна служба се грижи за хората в село Бенковски

Нова здравна служба вече работи в услуга на хората в село Бенковски, община "Марица".

Само за 2 месеца сградата, купена от общината след дълги и тежки преговори, е основно ремонтирана и санирана. Предишната поликлиника беше в малка временна постройка от етернитови плоскости.

„Заради спешната нужда на с. Бенковски от модерен медицински център, в продължение на 3 години се опитвахме да купим сградата и най-сетне успяхме, благодарение на кмета на община „Марица“ в предходния мандат Димитър Иванов и решението, което гласува Общинския съвет. Веднага стартира реконструкция на постройката, която приключи за 2 месеца“, посочи зам.-кметът Гергана Титюкова.

Новият медицински център е с големи помещения, снабдени с всички удобства, има женска и детска консултация, както и стоматологичен кабинет. Всяка стая е с климатик и с минибойлер с топла вода. Изградени са санитарен възел и рампа за инвалиди.

Кандидатите за кметове на община „Марица“ и на с. Бенковски от коалиция ГЕРБ-Обединени земеделци Димитър Иванов и Иванка Пачева бяха официални гости на откриването на новата Здравна служба в селото.

И двамата получиха десетки поздравления от местните жители затова, че са изпълнили обещанието, което са дали в предишния си мандат. Възрастните хора пък не можеха да изразят радостта си от факта, че в сградата функционира нов, просторен и светъл Пенсионерски клуб.

Лентата прерязаха Димитър Иванов, Иванка Пачева, заместник-кметът Гергана Титюкова, чието родно място е село Бенковски, но не на последно място и д-р Анастасия Томова, която от 24 години лекува хората в селото. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Красимир.

Кандидатът за кмет на община „Марица“ спечели за пореден път аплодисментите на жителите на с. Бенковски, след като съобщи новината, че със средства от европейски проект, до Нова година, в центъра на селото, ще бъде изградено игрище за мини футбол за младите хора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина