Нов удар на полицията! Разбиха фабрика за незаконен тютюн в Калековец

Автор: Plovdiv Now 9569
Нов удар на полицията! Разбиха фабрика за незаконен тютюн в Калековец

Близо 3 тона тютюн са открити по време на спецакция в село Калековец. Проверено е стопанско хале, където служителите на реда разкрили незаконна фабрика за рязане на тютюн. Обособеното помещение като хале било добре прикрито, а върху прозорците му били поставени ламаринени и дървени плоскости. В обекта са открити 3 машини за рязане на тютюн и една за неговото сушене.

В халето бил складиран над 1,6 тона нарязан тютюн. Иззети са още 38 денка с ненарязан тютюн, както и няколко теглови кантари. Пред входната врата на цеха бил паркиран бус, чието товарно отделение също било пълно с ненарязан тютюн. В хода на проверката са задържани няколко лица. На двама от тях – 40-годишни мъже от Пловдив и Пазарджик, вече са повдигнати обвинения.

Справка в масивите на МВР сочи, че и двамата имат криминални регистраии. Само през последните два месеца в ОДМВР Пловдив са образувани 24 досъдебни производства и 33 проверки, касаещи престъпления свързани с незаконно производство, разпространение и съхранение на акцизни стоки без бандерол.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина