Нов пенсионерски клуб и красива детска площадка радват жителите на село Бенковски.

Автор: Plovdiv Now 18118
Нов пенсионерски клуб и красива детска площадка радват жителите на село Бенковски.

Нов пенсионерски клуб и красива детска площадка радват жителите на село Бенковски.

Кандидатите за кметове на община „Марица“ и на село Бенковски от коалиция ГЕРБ - Обединени земеделци Димитър Иванов и Иванка Пачева гостуваха на тържеството по повод откриването на нова детска площадка и пенсионерски клуб в селото. Възрастните хора, развълнувани, очакваха отварянето на новото помещение, в което прекарват голяма част от времето си. И те, и майките на малки деца в селото адмирираха кандидатите за кметове, за поредните ангажименти, поети и изпълнени в предишния им мандат.

Лентата на площадката прерязаха гостите Димитър Иванов и Иванка Пачева и зам.-кметът на община „Марица“ Гергана Титюкова. Площадката е изградена със средства на Министерство на околната среда и водите, спечелени чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в конкурса „Обичам природата - и аз участвам – 2019”. За проекта кметството е получило почти 9333 лева, като лимитът на финансирането по програмата е 10 000 лв.

С парите са реновирани алеите на парка и са купени съоръжения за площадката - люлки, пейка, беседка, везна и пясъчник. До една от алеите е поставена и малка дървена къщичка-библиотека, в която всеки може да вземе или да остави книга за прочит.

Със спечелените средства от програмата ще бъде залесен паркът, а до дни ще се засее райграс и ще се засадят 5 дървета. „Всичко това се случва благодарение на досегашния кмет на село Бенковски и кандидат за следващ мандат Иванка Пачева и на зам.-кмета в община „Марица“ Гергана Титюкова“, заяви пред десетките щастливи майки и пенсионери Димитър Иванов.

Той призова жителите да гласуват с бюлетина №67 и обеща, че паркът ще бъде благоустроен в следващия мандат. „Алеята, която в момента е чакълирана, ще бъде асфалтирана напролет, а поливната система и чешмата на детската площадка ще бъдат подарък от ръководството на общината“, отбеляза кандидатът за кмет на община „Марица“.

В седмицата, когато се чества Международният ден на възрастните хора, бе открит и новият, светъл и уютен пенсионерски клуб в селото. „Този клуб е за нашите родители, които са направили достатъчно и за България, и за общината, и за село Бенковски. Това е седмият поред пенсионерски клуб в община „Марица“, който успяхме да направим по време на предходните 2 мандата“, каза кандидатът за кмет Димитър Иванов и поздрави доайена на пенсионерите - 106-годишния дядо Георги - специален гост на събитието.

Димитър Иванов обясни, че за следващата година е планиран ремонт на покрива на читалището, като старите керемиди ще бъдат дарени на църквата, която има нужда от тях. „Днес е празник, защото откриваме пенсионерски клуб, в който нашите родители ще прекарват голяма част от времето си. Днес прерязахме лентата и на нова детска площадка, за която искам искрено да благодаря на майките в селото. Те бяха двигателят на обновяването на целия парк и изграждането на съоръжението за децата“, отбеляза кандидатът за кмет на село Бенковски Иванка Пачева и подкани пенсионерите да покажат кулинарните си умения в новия клуб.

Общинската управа пък направи още един подарък за помещението, в което възрастните хора се срещат с приятели и се развличат - столове и маси, кафе машина, хладилник и телевизор с огромен екран, на който да гледат любимите си сериали.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина