Навръх Свети дух - старт на строителството на нови класни стаи в Граф Игнатиево

Автор: Plovdiv Now 6897
Навръх Свети дух - старт на строителството на нови класни стаи в Граф Игнатиево

Със символична първа копка кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, кметът на село Граф Игнатиево Нестор Чочев и директорът на ОУ „Граф Н. Игнатиев“ Даниела Петкова дадоха старт на строителството на 3 нови класни стаи в двора на училището.

След водосвет, отслужен от отец Димитър, кметът на община „Марица“ отбеляза, че е добър знак съвпадението на началото на начинанието със значимия християнски празник Свети Дух.

„Днес честваме големия църковен празник Свети Дух и настъпването на лятото. Фактът, че стартираме този проект на този ден, ни показва, че Господ е с нас, за да ни дава здраве и сили и да ни подкрепя“, посочи Димитър Иванов.

Той благодари на предишния кабинет, при който целево са предоставени средствата за изграждането на новите класни стаи.

„За с. Граф Игнатиево днес е троен празник, защото полагаме основите на крупна инвестиция. Тя се случва благодарение на Министерство на образованието и миналото правителство, по времето на което бяха отпуснати тези средства. Това е проект, от който и децата, и учителите имат огромна необходимост“, каза Димитър Иванов.

Той предупреди фирмата-изпълнител, че ще й бъдат наложени строги санкции, ако не работи качествено и в указания срок.

„Ще бъда безкомпромисен, ако обектът не се изпълнява качествено и в срок. Контролът възлагам на директора на училището г-жа Петкова и на кмета на селото г-н Чочев. Аз също лично ще надзиравам строителните работи“, отсече кметът на община „Марица“.

Проектът е  на стойност 440 600 лв. и е финансиран от Министерство на образованието по програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за периода 2020-2022 г.  Обектът се очаква да бъде завършен до началото на новата учебна година. Със строителството на трите класни стаи ще се създадат 78 нови места за ученици.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Гергана Титюкова и Анелия Симеонова, както и общинският съветник от с. Граф Игнатиево Пламен Петков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина