Началникът на отбраната в авиобаза Граф Игнатиево: Сигурността на страната не се измерва с пари

Автор: Plovdiv Now 4988
Началникът на отбраната в авиобаза Граф Игнатиево: Сигурността на страната не се измерва с пари

Началникът на отбраната Емил Ефтимов посети днес авиобаза Граф Игнатиево. Там той бе посрещнат от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, командира на авиобазата бригаден генерал Димитър Петров и почетен караул, съобщават от Министерство на отбраната.

Началникът на отбраната представи приоритетите в работата си след поемането на новата длъжност. На първо място е придобиването на нова техника за нуждите на превъоръжаването на видовете въоръжени сили.

„Сигурността не се измерва с пари. Българската армия има своите конституционни задължения, които следва да бъдат осигурени в съответна технологична среда, за да бъде тя гарант за целостта и отбраната на страната ни“, категоричен бе началникът на отбраната. Той допълни, че след приключването на стратегическия преглед на отбраната, ще бъде изготвен нов програмен документ до 2032 г., който да постави фокус върху предприемането на дългосрочни мерки за преодоляване на некомплекта на личен състав, реализацията на инвестиционните проекти за модернизация и превъоръжаване на видовете въоръжени сили.

Адмирал Ефтимов обърна внимание на стартирането на плана за ремонт и реконструкция на летище Граф Игнатиево, за което са отпуснати средства с оглед предстоящото приемане на въоръжение на новите многоцелеви изтребители F-16. В разговора с личния състав бяха обсъдени варианти за разработването на цялостна маркетингова програма за управление на процесите по приемането на новите самолети, тяхната последваща експлоатация и необходимостта от осигуряването на интегрирана логистична поддръжка.
Друга важна тема бе техническото състояние и осигуряването на наличните МиГ-29, с които се изпълнява мисията Air Policing. Адмирал Ефтимов подчерта значението, което има МиГ-29 в опазването на суверенитета на въздушните ни граници, и даде ясно да се разбере, че тяхната поддръжка остава приоритет.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина