На 20 метра изхвърчала колата, ударена от влак в Скутаре, минала при спуснати бариери

Автор: Plovdiv Now 28747
На 20 метра изхвърчала колата, ударена от влак в Скутаре, минала при спуснати бариери

Пловдивската прокуратура се зае с днешната тежка катастрофа, при която влак удари автомобил и две жени пострадаха сериозно. Наблюдава се досъдебно производство.

На днешния 8 март, в около 7 часа сутринта, е бил получен сигнал за инцидента на жп прелез в село Скутаре, община Марица, с участието на лек автомобил Пежо 307.

Зад волана е била 31-годишна жена. Тя е предприела рискованата маневра да премине през линиите при спуснати бариери, при което колата е била ударен от движещ се локомотив. При сблъсъка, който е бил от страната на шофьорското място, колата е изхвърчала на около 20 метра разстояние. В лекия автомобил е пътувала и друга жена, на 67 години.

Веднага на мястото са пристигнали лекарски и полицейски екипи. Двете пострадали жени са били откарани  в болницата с наранявания. 42-годишният машинистът е бил изпробван за алкохол и наркотици с техническо средство, като уредът е отчел отрицателна проба и по двата показателя.  Локомотивът е пътувал в посока жп гара Пловдив.  

И в момента по случая се извършват активни действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Пловдив –  направен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина