Много нарушения на бензиностанцията в Калековец, проверката тръгнала от неиздаване на касови бележки

Автор: Plovdiv Now 2284
Много нарушения на бензиностанцията в Калековец, проверката тръгнала от неиздаване на касови бележки

Много нарушения са открити при проверките на бензиностанцията в Калековец, ударена вчера при съвместна акция на НАП и МВР. Обектът е определен след извършването на системен вътрешен анализ. В бензиностанцията е установена цикличност в неиздаване на фискални бонове в часовия диапазон от 11.00 до 17.00 часа. Това е провокирало проверката,събощават от НАП

На място е констатирано манипулиране на електронната система с фискална памет, което не позволява отчитането на продаваните горива. На всички налични колонки в обекта е установено наличието на допълнителен модул, който възпрепятства изпращането на данни към касовия апарат за извършените продажби на горива. В хода на проверката са установени и допълнителни съдове за газ пропан-бутан и за течни горива, които не са включени към състава на ЕСПФ, по този начин НАП не получава информация за движението на горива в съответните съдове.

Проверката продължава и днес, като се очаква включването и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Агенция "Митници" и производителя на ЕСФП.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина