Министърът на икономиката в Пловдив: Днес е знаков ден, сертифицирахме проект за 30 милиона

Автор: Plovdiv Now 6719
Министърът на икономиката в Пловдив: Днес е знаков ден, сертифицирахме проект за 30 милиона

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов посети Пловдив където сертифицира нов инвестиционен проект а стойност от 30 млн. лева.

„Днес е знаков ден за Пловдив, сертифицирахме проект за 30 милиона лева в сферата на хранително-вкусовата промишленост. Обектът е в рамките на община „Марица” и ще открие нови 30 работни  места.

Продължаваме подпомагането на общината и за изграждане на техническа инфраструктура за друг вече сертифициран проект в сферата на медицината –БТЛ Индъстрийз. Този проект е за 10 милиона лева, като компанията

вече произвежда сертифицирани респиратори и предпазни маски от най-висок клас. Не само, че подхранва нашата икономика, но и вече изнасяме тези продукти в Латинска Америка, Русия и много държави в Европа”, заяви Борисов.

Министърът коментира и спада на икономиката в страната.

„Във второто тримесечие българската икономика беше много засегната със спад от 8.5%, но в същото време България се справи много добре на фона на други страни от Европейския съюз, като спадът у нас беше с близо 6 пункта по-малък от това, което е средно за ЕС. Защото имаше държави при които спадът на вътрешния брутен продукт беше с над 20%. Очакваме, че в следващите две тримесечия ще има възстановяване. Най-важното е, че дори сега успяваме да привлечем инвестиции”, каза още Лъчезар Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина