Мигрантите, заловени в линейка, са заключени в двора на полицията в Труд

Автор: Plovdiv Now 4636
Мигрантите, заловени в линейка, са заключени в двора на полицията в Труд

23-мата мигранти, които бяха заловени, докато ги превозват в линейка край Пловдив, се намират в РУ – Труд. Мъжете, които казват, че са от Афганистан са заключени в двора на районното управление, тъй като арестът там е много тесен.  Очаква се те да бъдат прехвърлени на друго място.

По-рано вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че българските служби са имали оперативна информация за заловената  линейка в пловдивското село Труд.

„Натискът на българо-турската граница се е увеличил с близо 50 процента от началото на годината, но болшинството от опитите за нелегално преминаване са осуетени. Особено внимание се наблюдават автомобилите със специален режим на действие, които се използват за транспортиране на мигрантите. Има немалко изоставени и дори нерегистрирани линейки“, допълни министър Демерджиев. Той допълни, че  освен оперативната информация, хората вътре са били достатъчно много, за да направят впечатление и за нещастие на управляващите линейката са се озовали в селото точно пред полицейския участък, което много е улеснило униформените.

Задържани са мъж и жена, които са превозвали мигрантите. Очаква се да им се повдигнат обвинения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина