МИГ-ОБЩИНА МАРИЦА ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Автор: Plovdiv Now 5371
МИГ-ОБЩИНА МАРИЦА ПРОВЕДЕ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

СНЦ „МИГ-ОБЩИНА МАРИЦА“ проведе Ден на отворените врати в офиса на МИГ-а във връзка с разяснителна кампания след обявяване на прием по процедура за подбор на проекти № BG05M9OP001-2.068МИГ Община Марица М04 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи“.

Събитието се проведе на 16.12.2019г. (понеделник) в офиса на МИГ в с. Калековец и беше предназначено за всички потенциални бенефициенти – работодатели, доставчици на социални и здравни услуги, община Марица.

На посетилите офиса на МИГ в деня на отворените врати бяха дадени разяснения относно особеностите на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) – цели, срокове, размер на БФП, начин на подаване на проектните предложения, индикатори, както и специфичните изисквания относно допустимостта на кандидатите, дейностите и разходите по мярка М04.

СНЦ „Местна инициативна група - Община Марица“ изпълнява Стратегия за водено от общностите местно развитие съгласно Споразумение № РД 50-195/29.11.2016г. за прилагане на подмярка 19.2 "Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие"

Местните инициативни групи (МИГ) са създадени, благодарение на подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР), който се прилага успешно на територията на целия Европейски съюз. Подходът ВОМР се прилага „отдолу – нагоре” като се създават местни групи за действие за територии от 10 000 до 150 000 жители. Те включват представители на заинтересованите страни от местната общност (общини, бизнес, НПО), които съвместно, при осигуряване на максимална публичност, определят приоритетите за развитие на територията, която представляват и ги включват в Стратегия за водено от общностите местно развитие. В изпълнение на Стратегиите се изготвят проекти, които могат да бъдат финансирани със средства от европейските структурни и инвестиционни фондове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина