МИГ-ОБЩИНА МАРИЦА ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, ОТЧИТАНЕ И МОНИТОРИНГ НА ПРОЕКТИ, ФИНАНСИРАНИ ПО ОП „ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ”

Автор: Plovdiv Now 9902
МИГ-ОБЩИНА МАРИЦА ОРГАНИЗИРА ОБУЧЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, ОТЧИТАНЕ И МОНИТОРИНГ НА ПРОЕКТИ, ФИНАНСИРАНИ ПО ОП „ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ”

МИГ-Община Марица кани всички желаещи да вземат участие в обучение на тема „Изпълнение, отчитане и мониторинг на проекти по стратегията за местно развитие, финансирани по ОП „Иновации и конкурентоспособност”, което ще се проведе на 5-ти и 6-ти декември от 10:00ч. в офиса на МИГ-Община Марица в с. Калековец, ул. „Иван Вазов“ №5.

В първия ден от обучението ще бъдат разгледани общите положения, свързани с изпълнението на проекта, промени и изменения в договорите, кореспонденция с управляващия орган на ОП „Иновации и конкурентоспособност”. Ще бъде засегната темата за избор на изпълнители – нормативна уредба, процедури, конфликт на интереси. Също така ще бъде направена практическа демонстрация в ИСУН, свързана с избора на изпълнители. Ще се наблегне на техническото и финансово отчитане на проектните дейности.

На втория ден от обучението ще се обърне внимание на подготовката на искане за плащане в ИСУН – авансово, междинно и окончателно, верификация на разходи, нередности и финансови корекции. Важна част от програмата на обучението е и мониторинга на изпълнението на проектите. Ще бъдат представени и често допускани грешки при изпълнението на проекти.

Местните инициативни групи (МИГ) са създадени, благодарение на подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР), който се прилага успешно на територията на целия Европейски съюз. Подходът ВОМР се прилага „отдолу – нагоре” като се създават местни групи за действие за територии от 10 000 до 150 000 жители. Те включват представители на заинтересованите страни от местната общност (общини, бизнес, НПО), които съвместно, при осигуряване на максимална публичност, определят приоритетите за развитие на територията, която представляват и ги включват в Стратегия за водено от общностите местно развитие. В изпълнение на Стратегиите се изготвят проекти, които могат да бъдат финансирани със средства от европейските структурни и инвестиционни фондове.

СНЦ „МИГ-Община Марица“ изпълнява Стратегия за водено от общностите местно развитие съгласно Споразумение № РД 50-195/29.11.2016г. за прилагане на подмярка 19.2 "Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина