Кметът на “Марица“ иска 2.5 млн. лв. за нов път до Малтепе

Автор: Plovdiv Now 5358
Кметът на “Марица“ иска 2.5 млн. лв. за нов път до Малтепе

Нов път с дължина 2,5 км, който да свърже местността Дъбака с могилата Малтепе в село Маноле, иска да прокара кметът на община "Марица" Димитър Иванов.

"Извършени са отчуждителни процедури, изготвен е проект, проведена е и обществена поръчка, но без осигурено финансиране. Трябват ми само средства и за един месец ще го направя", заяви той пред 24chasa. По думите му парите трябва да дойдат от държавата. Единият вариант бил да ги отпусне регионалното министерство, а другият - с правителствено постановление. Новият път е наложителен, тъй като с рехабилитацията на жп трасето, което минава през Маноле, ще се затвори жп прелезът и така селото ще бъде откъснато.

"Проектът е за 2,5 млн. лева без ДДС. Пътят ще е широк 8 метра, с улично осветление, тротоари и велоалея, която ще стига до Малтепе", посочи Иванов. Според него е редно държавата да помогне, както местната управа навремето е подарила безвъзмездно 73 декара общинска земя за новия надлез, който е в началото на Маноле на влизане откъм Пловдив.

"Селото наброява 3000 жители и новата отсечка ще е единствената връзка между северната и южната част, която се разраства с новодомци", посочи кметът на "Марица". Нетърпящ отлагане бил и проблемът с жп прелеза в село Скутаре. След него следвал полски път. "Там също трябва да се мисли за асфалтиране. Но без държавна помощ няма как да стане", коментира Иванов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина