Коледарчета и сурвакарчета от Рогош нарекоха благоденствие за община „Марица“

Автор: Plovdiv Now 18034
Коледарчета и сурвакарчета от Рогош нарекоха благоденствие за община „Марица“

Осем коледарчета и четири сурвакарчета от детска градина „Пролет“ в село Рогош бяха специални гости на последната сесия на Общински съвет „Марица“ преди Рождество Христово и искрено изненадаха старейшините.

Облечени в традиционни народни носии, малчуганите поздравиха кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, председателя на местния парламент Гергана Трендафилова, администрацията и общинските съветници с коледни песни и стихчета от българския фолклор.

Децата изпълниха обичая Коледуване и нарекоха здраве, плодородие и благоденствие за община „Марица“.

Кметът Димитър Иванов пък се включи в наричането, като пожела общинските съветници да гласуват с единодушие всички решения, които касаят здравето и щастието на децата на община „Марица“.

„Кажете дружина „Да бъде“, обърна се той към коледарите.

„Да бъде“, отвърнаха дружно всички.

Сурвакарките сурвакаха кмета Димитър Иванов, председателя на Общинския съвет Гергана Трендафилова и зам. – кметовете Петър Минков и Гергана Титюкова и им пожелаха успешна и щастлива 2020 година.

Градоначалникът благодари на децата за чудесните наричания и великолепната програма, която донесе много усмивки и празнично настроение, и им пожела здраве, дни, изпълнени с игри и веселие и сбъднати мечти.

Както повелява традицията, домакините - кметът Димитър Иванов и председателят на местния парламент Гергана Трендафилова, изпратиха с дарове малките коледари и сурвакарки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина