Кметът на Скутаре с условна присъда заради кражба на булдозер

Автор: Plovdiv Now 7524
Кметът на Скутаре с условна присъда заради кражба на булдозер

Кметът на Скутаре - Стоян Добрев получи условна присъда заради кражба на булдозер. Преди ден той бе признат за виновен и получи една година лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, научи TrafficNews.

Добрев бе подсъдим за кражба на булдозер преди 12 години. Съдебната сага продължи близо две години, като през цялото време пред магистратите на Районен съд Добрев пледираше за невинност.

Как се стигна до делото?

На 9 февруари, в далечната 2012 година 12-тонен булдозер изчезва от улица в пловдивското село Скутаре. Тежкотоварната машина била оставена там от собственика й Атанас Иванов, който я паркирал там със съгласието на свой познат. Два месеца по-късно Атанас отива да вземе булдозера и открива, че огромната машина буквално се е изпарила. Тъй като булдозерът не бил в движение, изчезването му би могло да се превърне в пълна мистерия. Но това не се случва, тъй като съседи видели как огромен кран товари булдозера на платформа и го откарва.

Тъй като в Скутаре повечето хора се познават, собственикът на машината - Атанас Иванов, бързо разбрал кои са натоварили машината. След още няколко разговора и проверки твърди, че стигнал и до „мозъка” на операцията, който за негова изненада се оказал не кой да е, а самият кмет на селото Стоян Добрев. 

Атанасов събира цялата документация и я внася в прокуратурата заедно с подробна жалба за случилото се. Прокуратурата започва проверка, която впоследствие е превърната в следствие.

И така 7 години по-късно делото стига до съда. Срещу Стоян Добрев е внесен обвинителен акт по чл. 195 ал. 1.  за кражба. На 15 октомври 2019 година бе проведено разпоредително заседание, на което въпреки протестите на защитата на Добрев на делото бе даден ход.

Две години след началото на процеса, казусът завърши с осъдителна присъда. Решението на Районен съд идва след дълга пледоария, продължила до късните часове на вчерашния ден.

Решението на първа инстанция ще бъде обжалвано. Кметът Стоян Добрев ще продължи да изпълнява функцията си на кмет, тъй като присъдата му не е влязла в сила.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина