Кметът на “Марица“ поздрави ромите в общината за днешния им празник

Автор: Plovdiv Now 11685
Кметът на “Марица“ поздрави ромите в общината за днешния им празник

Кметът на "Марица" - Димитър Иванов, поздрави ромите в общината за днешния им празник. Ето какво гласи неговото приветствие:

Уважаеми роми от община „Марица“,

Поздравявам Ви по повод Международния ден на ромите! Благодаря Ви, че въпреки нелеката година, която промени живота на всички ни, Вие постъпвате отговорно и спазвате ограничителните мерки, за да съхраните Вашето здраве и това на близките си.

Удовлетворен съм, че ромската общност в община „Марица“ притежава високо самосъзнание и дисциплина, които проявява в този труден момент. В минали години сме почитали заедно този празник, но заради извънредните обстоятелства, апелирам към Вас да се въздържате от празненства. Надявам се през следващата година, както винаги досега, да отбележим подобаващо, с много музика и тържества Международния ден на ромите. 

Сигурен съм, че в община „Марица“ всички заедно, без значение от етническата принадлежност, ще продължим да споделяме радости и тревоги, делници и празници.

Ръководството на община „Марица“ , водено от принципа на равнопоставеност, стимулира високото образование и реализацията на ромите, които са решаващи за повишаване на стандарта на живот и интеграцията на ромския етнос в обществото.

Продължавайте да съхранявате и развивате колоритните си традиции и да доказвате, че сте достойни граждани на съвременното българско общество!

Вярвам, че в община „Марица“ и за в бъдеще ще запазим разбирателството, добротата и уважението, с които живеем всички заедно, поколения наред!

Пожелавам на всички роми много здраве, късмет и благополучие!

Димитър Иванов

Кмет на община „Марица“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина