Кметът на “Марица“: С общи усилия ще се справим с предизвикателството! Бог да пази България!

Автор: Plovdiv Now 6696
Кметът на “Марица“: С общи усилия ще се справим с предизвикателството! Бог да пази България!

Кметът Димитър Иванов излиза с призив към жителите на община „Марица“, ето какво гласи той:

Скъпи жители на община „Марица“,

Във връзка със създалата се кризисна ситуация, се обръщам към всеки един от Вас с молба за стриктно спазване на препоръките на правителството, на Областния и Общинския оперативен щаб.

С моя заповед съм забранил посещенията на читалища, пенсионерски клубове, детски площадки и пазари.  Те, заедно с административните сгради на територията на Общината, ще бъдат дезинфекцирани. Ограничен е достъпът до сградата на Община „Марица“ в град Пловдив, както и до кметствата в 19-те населени места.

Апелирам всички документи, които касаят административни услуги, да бъдат изпращани по пощата на адреса на Община „Марица“ в Пловдив на бул. „Марица“ 57A или на електронния адрес - [email protected]

Призовавам плащането на данъци и такси към Община „Марица“ да се прави чрез ПОС терминалите на ул. „Средец“ №16 в Пловдив и в селата Маноле, Рогош, Труд, Бенковски и Царацово, или да се отложи за по-късен етап.

Нека всички жители на община „Марица“, които се връщат от пътуване в чужбина, да спазват строго карантинния срок от 2 седмици и да ограничат контактите си с близки и приятели. Препоръчвам възрастните хора да останат по домовете си, а за комуникация и информация, да се използват интернет и телефон.

Много бих искал да имате повече доверие към институциите и лекарите. Надявам се да не се поддавате на емоциите в социалните мрежи, защото решенията не се вземат заради нечия емоция, а с оглед на общественото здраве и сигурност.

Моля Ви спазвайте строго мерките за лична хигиена. Избягвайте пътувания, срещи и събирания – така не само Вие ще бъдете защитени, но и ще запазите живота и здравето на Вашите родители, роднини, приятели и познати. Бъдете разумни и отговорни към себе си и към останалите хора!

Нека в този труден за българската нация момент, да запазим спокойствие и да бъдем дисциплинирани и съвестни граждани, за да съхраним личната си безопасност, както и  тази на нашите близки.

Знам, че в момента всички ние търпим известен дискомфорт или неудобство, но то е в името на това да бъдем утре здрави. Правим всичко, което е по силите ни, но ни е необходима и Вашата подкрепа, за да ограничим разпространението на заразата. Вярвам, че с общи усилия ще се справим с това предизвикателство!

Уверен съм, че утре ще продължим заедно напред!

Бог да пази България!

Димитър Иванов

Кмет на община „Марица“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина