Кметът на “Марица“: С общи усилия ще се справим с предизвикателството! Бог да пази България!

Автор: Plovdiv Now 12820
Кметът на “Марица“: С общи усилия ще се справим с предизвикателството! Бог да пази България!

Кметът Димитър Иванов излиза с призив към жителите на община „Марица“, ето какво гласи той:

Скъпи жители на община „Марица“,

Във връзка със създалата се кризисна ситуация, се обръщам към всеки един от Вас с молба за стриктно спазване на препоръките на правителството, на Областния и Общинския оперативен щаб.

С моя заповед съм забранил посещенията на читалища, пенсионерски клубове, детски площадки и пазари.  Те, заедно с административните сгради на територията на Общината, ще бъдат дезинфекцирани. Ограничен е достъпът до сградата на Община „Марица“ в град Пловдив, както и до кметствата в 19-те населени места.

Апелирам всички документи, които касаят административни услуги, да бъдат изпращани по пощата на адреса на Община „Марица“ в Пловдив на бул. „Марица“ 57A или на електронния адрес - [email protected].

Призовавам плащането на данъци и такси към Община „Марица“ да се прави чрез ПОС терминалите на ул. „Средец“ №16 в Пловдив и в селата Маноле, Рогош, Труд, Бенковски и Царацово, или да се отложи за по-късен етап.

Нека всички жители на община „Марица“, които се връщат от пътуване в чужбина, да спазват строго карантинния срок от 2 седмици и да ограничат контактите си с близки и приятели. Препоръчвам възрастните хора да останат по домовете си, а за комуникация и информация, да се използват интернет и телефон.

Много бих искал да имате повече доверие към институциите и лекарите. Надявам се да не се поддавате на емоциите в социалните мрежи, защото решенията не се вземат заради нечия емоция, а с оглед на общественото здраве и сигурност.

Моля Ви спазвайте строго мерките за лична хигиена. Избягвайте пътувания, срещи и събирания – така не само Вие ще бъдете защитени, но и ще запазите живота и здравето на Вашите родители, роднини, приятели и познати. Бъдете разумни и отговорни към себе си и към останалите хора!

Нека в този труден за българската нация момент, да запазим спокойствие и да бъдем дисциплинирани и съвестни граждани, за да съхраним личната си безопасност, както и  тази на нашите близки.

Знам, че в момента всички ние търпим известен дискомфорт или неудобство, но то е в името на това да бъдем утре здрави. Правим всичко, което е по силите ни, но ни е необходима и Вашата подкрепа, за да ограничим разпространението на заразата. Вярвам, че с общи усилия ще се справим с това предизвикателство!

Уверен съм, че утре ще продължим заедно напред!

Бог да пази България!

Димитър Иванов

Кмет на община „Марица“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина