Кметът на “Марица“: Изказвам огромна признателност на българските учители

Автор: Plovdiv Now 5871
Кметът на “Марица“: Изказвам огромна признателност на българските учители

Скъпи преподаватели, ученици, дейци на българската просвета, наука, култура и изкуство,

Приемете моите сърдечни пожелания по повод най-светлия български празник 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Днес отдаваме заслужена почит на великите първоучители и създатели на българската азбука братята Кирил и Методий, както и на техните ученици и последователи. Писмеността е ключ към знанието, родолюбието и българщината, които ни доближават до възрожденските добродетели и идеали!

Този ден ни изпълва със самочувствие, национално достойнство и вдъхновение да продължим славното дело на Солунските братя, съхранило българската духовност и идентичност през вековете!

Изказвам огромна признателност на българските учители за всеотдайността и усилията, които полагат за образованието на децата ни от прекрачването на училищния праг до последния учебен ден! Благодаря на всички Вас затова, че се грижите за духовното им израстване, насочвате ги по пътя на добротата и мъдростта и ги водите към достигането на нови, по-високи върхове! Пожелавам Ви здраве и много енергия, за да продължите да упражнявате тази благородна професия, дала на народа ни много велики личности, национални герои и водачи!

Честит празник!
Кмет на Община „Марица“
Димитър Иванов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина