Кметът на „Марица“ даде личен пример - пръв плати данъците си

Автор: Plovdiv Now 8873
Кметът на „Марица“ даде личен пример - пръв плати данъците си

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов пръв плати данъците си за 2022 г. В деня, когато стартира данъчната кампания, точно в 8:02 ч., той внесе дължимата сума за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци в касата на дирекция „Местни приходи“ на община „Марица“.
Градоначалникът подчерта, че иска да даде личен пример и припомни, че налогът в селищната система е сред най-ниските в Пловдивска област.
„Обръщам се с призив към жителите на община „Марица“ да платят дължимите от тях местни данъци и такси, за да подкрепят общинския бюджет. Още повече, че данъчните ни ставки са минималните, предвидени по закон и не са увеличавани от 2013 г.“, посочи Димитър Иванов.
Той допълни, че до 30-ти април всеки, който внесе цялата дължима сума за данък сгради, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства, ползва 5% отстъпка.
Налогът може да бъде заплатен в касата на дирекция „Местни приходи“ в община „Марица“ на ул. „Средец“ №16, както и на гишетата на „Български пощи“ ЕАД и EasyPay в страната.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина