Кметът на “Марица“: 24 май е най-светлата и съкровена дата в историята ни

Автор: Plovdiv Now 8455
Кметът на “Марица“: 24 май е най-светлата и съкровена дата в историята ни

Кметът на община "Марица" поздрави всички преподаватели, културни дейци, ученици и жители с днешния голям празник 24 май.

Ето какво казва в приветствието си Димитър Иванов:

Уважаеми преподаватели,

дейци на българската книжовност, просвета и култура,

скъпи ученици и жители на община „Марица“,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

24 май е най-светлата и съкровена дата в историята ни, която ни изпълва с гордост и самочувствие. На този най-български празник ние се прекланяме пред великото дело на братята Кирил и Методий, благодарение на което народът ни е успял да съхрани през вековете националната си идентичност.

С вечния химн на българската просвета „Върви народе, възродени“ отдаваме заслужена почит на славянските просветители и създатели на първата българска азбука, защото езикът, писмеността, науката и културата са тези, които ни сплотяват и запазват духовността ни.

На учениците пожелавам да обичат своя език и да се стремят към все повече знания, защото те са не само прозорци към света, но и път към реализация в живота!

На всички преподаватели желая да продължават с вяра, любов и търпение да образоват децата ни и да бъдат възнаградени за неуморния си и упорит труд с радостта от техните постижения! Нека творческият Ви устрем, волята и куражът никога не Ви напускат, нека се увенчае с успех благородната Ви мисия – да възпитавате във възрожденски дух и добродетели поколения българи,  да им дадете силен тласък в живота, така че те с упование, смелост и достойнство да преследват мечтите си!

Честит празник!

Кмет на Община „Марица“ Димитър Иванов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина