Каракачанов: Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от гетото е премахнато

Автор: Plovdiv Now 5375
Каракачанов: Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от гетото е премахнато

"Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от гетото е премахнато. Оттук нататък е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също премахнати, защото и те са незаконно построени". Това заяви вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод напрежението в пловдивското село Войводиново, където на Богоявление роми пребиха командос.

Каракачанов изрази увереност, че "полицията ще си свърши работата" на готвения в петък вечер протест, в който се очкава да се включат бивши и настоящи военни, както и футболни агитки, предаде БТВ.

„Разговарял съм с ръководството на организацията на военните. Уверението е, че те отиват да изразят съпричастност с бития свой колега, а не да вършат незаконни действия. Аз им вярвам, защото все пак това са бивши офицери и генерали от Българската армия“, заяви вицепремиерът.

Според него всяка община трябва да събаря незаконните постройки на своя територия, особено тези, които са направени от подръчни материали и са опасни.

„Какво става с това население? Много просто – това, което прави всеки гражданин на Република България, който работи, изкарва си прехраната, наема квартира. В България има хиляди села, в които няма хора и има празни къщи. Отиваш, наемаш дом или го купуваш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата. Това трябва да стане“, коментира още военният министър.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина