Кандидатът за кмет Димитър Иванов поиска вот на доверие от жителите на община „Марица“

Автор: Plovdiv Now 8396
Кандидатът за кмет Димитър Иванов поиска вот на доверие от жителите на община „Марица“

На предизборен митинг на площада пред НЧ „Пробуда-1929 г.“ в село Строево кандидатът за кмет Димитър Иванов представи победния си отбор от претенденти за кметове и общински съветници и поиска вот на доверие от жителите на община „Марица“.

„За трети път местна коалиция ГЕРБ-Обединени земеделци в съюз с демократичните сили и Вашите избраници от гражданската квота заставаме пред Вас, за да поискаме доверието Ви. Доверие, което сме получавали при предишните два мандата, за което съм признателен на всеки един жител на селищната ни система“, обърна се Димитър Иванов към стотиците жители и гости на събитието.

Председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, втора в листата на местна коалиция ГЕРБ-Обединени земеделци, призова хората да подкрепят Иванов и талантливия му екип.

„Благодаря Ви за честта да бъда председател на Общински съвет „Марица“ – това за мен значи много. В  тази предизборна надпревара ГЕРБ и Обединени земеделци влизат заедно, по-сплотени и обединени от всякога. Листата на ГЕРБ-Обединени земеделци е съставена от професионалисти и експерти, хора с опит, които поставят винаги на първо място интересите на жителите на общината.

Водачът им г-н Димитър Иванов през последните 8 години многократно е доказал, че има волята и смелостта да защитава позициите си и да постига целите, които са единствено и само в името на добруването на жителите на селищната ни система.

По време на двата си мандата като кмет  той спечели доверието и подкрепата на правителството на премиера Бойко Борисов – положителна тенденция, която несъмнено ще продължи и през следващия мандат. За да продължим напред, гласувайте с бюлетина №67 на 27 октомври“, обърна се председателят на Общински съвет „Марица“ към присъстващите.

Кандидатът за кмет Димитър Иванов засегна и темата с разпокъсването на община „Марица“ и присъединяването й към съседни общини, която някои експлоатират като предизборна платформа с цел политически дивиденти.

„31 години ние, ръководителите и жителите на общината, пазим идентичността, целостта и границите на община „Марица“. Апетитите на тези кандидати за постове, които говорят за присъединяването ни към други общини, обаче са насочени единствено към данъци, такси и други материални ползи, които биха имали, от големия бизнес и предприятията от световен калибър, които привлякохме на територията на община „Марица“.

Те не се интересуват от битието на хората в селата, нито от благоустрояването им. С каквото и да ни изкушават, каквато и цена да ни предлагат - ние не сме съгласни да бъдем придатък, на която и да е друга община. Ние, жителите на община „Марица“ сме селски хора, харесва ни този начин на живот, тачим традициите, обичаите и духа на селото, възпети в произведенията на големите писатели Йордан Йовков и Елин Пелин“, направи препратка към класиците в българската литература кандидатът за кмет на община „Марица“.

Той призова хората да не се подвеждат от лъжите и манипулациите на останалите кандидати и ги призова на диспут на живо пред жителите и на площада във всяко едно населено място.

„Политиците, които спекулират с това, компенсират факта, че нямат пълен и печеливш отбор зад себе си, нямат претенденти за общински съветник и кмет за всяко едно село. Нека, ако имат смелост, да дойдат на диспут пред хората на площада. Ето го моят отбор, тук са моите заместник-кметове,  общински съветници и кметове. Тук е моят екип от общинската администрация – чудесни служители, 90 % от които са жители на община „Марица“. Да заповядат опонентите ми  – със своя тим. Аз съм готов да застана открито и да отговарям на всеки един въпрос“, отсече Димитър Иванов.

Той припомни, че многобройните инвестиции във всички 19 населени места, направени по време на двата му мандата като кмет, са плод на усилен труд и денонощна работа на него и на екипа му.

„През този период акцент за общинската управа бе да гарантира щастливо детство за нашите деца. 2 години ни бяха необходими, за да проектираме и да печелим европейски средства, а 6 години – за да изградим 9 нови детски градини и първото средно училище на територията на община „Марица“ в с. Маноле, както и да реновираме останалите 8 градини. По европейски и национални програми, или със собствени средства, обновихме всички училища. Заедно успяхме да изградим първата спортна зала за нуждите на нашите деца, спортисти и всички жители. Втората вече е факт в с. Труд, а в момента проектираме и трета - в с. Рогош, която ще бъде построена през следващия мандат. Направихме първото игрище за мини футбол, в момента започва строителството на други две - в селата Бенковски и  Царацово. Изградихме 30 нови детски площадки. Реконструирахме и асфалтирахме близо 30 км улици във всяко село. Построихме 2 читалища в селата Скутаре и Желязно, нова сграда на кметството в с. Костиево, а в момента изграждаме и в с. Трилистник, на старта сме на строителството на нова административна сграда в с. Желязно. Направихме две нови здравни служби – в с. Бенковски и в с. Костиево. За нашите родители изградихме 7 нови пенсионерски клуба“, припомни кандидатът за кмет и апелира на 27 октомври хората да изберат бюлетина 67, за да продължи прогреса на община „Марица“.

С мощни аплодисменти и категоричния призив „Победа“ множеството приветства думите му и показа одобрението си за водача на листата и кандидат за кмет Димитър Иванов и неговия отбор от професионалисти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина