Какво доведе Габриела в новия Център за професионално обучение в зона “Раковски“?

Автор: Милен Ангелов 6425
Какво доведе Габриела в новия Център за професионално обучение в зона “Раковски“?

Габриела Кривиралчева е една от обучаващите се в новия Центъра за професионално обучение в Индустриална зона „Раковски” към Тракия икономическа зона. Новото звено за обучение на служители и ученици отвори врати вчера, а целите му са да даде квалификация и преквалификация за целите на бизнеса в района.

Според младата Габриела знанията и практическите умения, които ще научи в Центъра ще й бъдат полезни за реализирането в бъдеще. Нейното желание е да се занимава с роботика и автоматика. Именно в Центъра специалистите и преподавателите, както и материалната база за опити, с които се работи ще дадат летящ старт за професионалната й реализация. 

Габриела е ученик в една от шестте професионални гимназии, които сключиха споразумение за сътрудничество в сферата на дуалното обучение с Центъра. 

Проектът за работа на Центъра за обучение е от отворен тип и в него имат възможно да се обучават всички желаещи, заяви Вяра Панчева, която е мениджър-проекти „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Предимството тук е, че всеки един работодател може да предостави свое оборудване и техника, на които служителите да се обучават и надграждат уменията си. В дългосрочен план от Центъра смятат да работят със средните професионални училища, след като беше подписано споразумение с тях за съвместна работа.

Така самите преподавателите ще имат възможност за допълнителна квалификация в работата си, а от друга страна центърът е една много добра основа за осъществяването на дуалното обучение, към което по последни данни има засилен интерес. Към този момент програмите за работа, които са подготвени в Центъра за обучение в Тракия икономическа зона са в областта на пневматиката, хидравликата, вакуумните технологии и автоматизацията. Предстои в близко бъдеще кръгът от възможности и специалности да бъде разширен, допълни Вяра Панчева.

Вижте повече в репортажа:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина