Как да сътвориш красота със собствените си ръце показват днес в “Малтепе“

Автор: Plovdiv Now 5412
Как да сътвориш красота със собствените си ръце показват днес в “Малтепе“

Днес в Културно-информационен център „Малтепе“ в 11 часа продължава втория етап на „Творческата работилница“, която започна миналата събота с много настроение, забавления и приятни емоции. Поради големия интерес и многото желаещи да посетят „Творческатата работилница“, организаторите решиха да направят събитие за най- запалените  почитатели на грънчарството, споделящи страстта към керамиката и  виното. Така на 9.02.2019 г в първия етап участниците започнаха моделирането на съд от платка или на грънчарско колело. До следващата събота, която е днес, творенията трябваше да са изсъхнали, а оргатизаторите да ги изпечат в очакване те да бъдат завършени.  Специален гост на работилницата е майстор – грънчаря Радостин Ганев, който води увлекателно участниците по пътя  „От „топката глина до купа - бижу“.  Защо „бижу“?  Това е просто една от думите, с които децата посещаващи работилницата най-често описват своите „кални творения“. 

Идеята е в рамката на два дни всеки участник да сътвори керамично „бижу“, за да зарадва семейството си и да украси дома си с красотата, сътворена от собствените му ръце. За още положителни емоции по време на заниманията допринася и приятната музика, чаша вино и шоколад, осигурени на място по времето на творческия процес. 

Днес  във втория етап ще се прави т.нар. глазиране на керамичните съдове, с което те ще придобият своя окончателен вид. Всички материали, защитно облекло и пространство за работа са подсигурени от Община Марица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина