Интересни неща разказаха свидетели по делото срещу Мустафата

Автор: Plovdiv Now 6574
Интересни неща разказаха свидетели по делото срещу Мустафата

Автор: Георги Тошев

„Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5 от тях на Мурад.” Това каза пред Пловдивския окръжен съд Юлия Юлкер, която призна, че е работила като проститутка в хотел „Мерита” до Войводиново.

„Не познавам Антон Асенов – Мустафата и никога не съм го виждала”, добави Юлия.

Делото срещу 48-годишния Антон Асенов, по прякор Мустафата, днес стартира по план с разпит на свидетели и вещи лица. Срещу него са повдигнати две обвинения - за предоставяне на помещения за извършване на сексуални услуги и за пране на пари, съобщава trafficnews.bg.

В разпоредителното заседание  през октомври, 48-годишният Антон Асенов не се призна за виновен пред съда и адвокатът му Константин Давчев поиска процесът да се гледа по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица.

От материалите по делото става ясно, че стопанисваният от него хотел „Мерита” във Войводиново, е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия". 

В днешното заседание показания дадоха служители на криминална и икономическа полиция, мъж ползвал услугите на хотела, както и работещата за кратко Юлия.

Пред магистратите жрицата на любовта разказа, че от познати в селото е разбрала за хотела и сама е отишла да работи там. Искала е да изкара допълнителни пари, за да гледа децата си. Мурад й давал ключ за стая, където обслужвала клиентите и тя му отчитала по 5 евро от клиент. За времето в което е работила – около 3-4 месеца, е виждала още 8-9 момичета, които също са предлагали сексуални услуги. Клиентите били предимно турски тираджии, а труженичките ги посрещали още на паркинга.

Друг от свидетелите Митко Калайджиев разказа, че нееднократно е бил в хотела с едно от момичета, работещи там. Той обаче не е плащал за услугите ѝ, защото с нея въртели любов. Той каза, че знае, че има няколко момичета, които предлагат секс срещу заплащане, но не знае на кой са отчитали парите. Посещавал е мотела почти всяка седмица, защото е приятел с брата на Мустафата – известния лихвар от „Аджисана“ Стефан Асенов – Мендуто. По думите на Калайджиев проститутки е имало и преди хотела да се стопанисва от Мустафата.

Първоначално криминална и икономическа полиция са работили по сигнали за лихварство и наркотици, свързани с Мендуто и така са стигнали до Мустафата, стана ясно от показанията на униформени.

„Имахме данни, че там се намира офис на Стефан Асенов - Менду, по това време Антон Асенов стопанисваше мотела и така стигнахме до него”, разказа началник сектор в Икономическа полиция.

Освен стаите за нощувки, там са се предлагали сексуални услуги срещу заплащане и наркотични вещества. Извършвали сме оперативно наблюдение, как жени излизат от мотела, говорят си с тираджиите, посрещат ги и тн. По наши методи сме установили, че тази услуга се предлага от персонала. В хотела винаги имаше жени, които може да се каже, че живееха там. „Мерита” е бил отдаден под наем на Антон Асенов. Собственик е била някаква жена. При старите собственици Асенов е работил като готвач. Имало е жени, които предлагат сексуални услуги и по наша информация са си плащали наем за статията и също са отчитали част от заработените пари на Антон”, разказа още полицаят.

По искане на адвокат Константин Давчев, вещите лица ще бъдат разпитани на по-късен етап защото ще имат искания към експертизата. Подсъдимият Антон Асенов също ще даде обяснения на по-късен етап от процеса.

Разпитите на свидетели ще продължат на 20 февруари.

Припомняме, че според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинения за тежки престъпления.

Първото е затова, че от февруари 2014 г. до 19.05.2020  г., в мотел „Мерита“ /с. Войводиново, обл. Пловдив/, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия.

Второто обвинение е,  че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според обвинението всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „заработените“ пари на Антон.

В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина