И това ще мине! Децата на село Строево със забавни идеи по време на изолацията

Автор: Plovdiv Now 7374
И това ще мине! Децата на село Строево със забавни идеи по време на изолацията
Няколко добри инициативи стартира ОУ "Христо Смирненски" в село Строево миналата седмица.
 
Първата се нарича "И това ще мине". В условията на карантина е отправено предизвикателство към ученици и техните родители - да покажат как прекарват дните си в изолация, изпращайки снимки, видеоклипове, рисунки, които са публикувани на фейсбук страницата на училището. Идеята за кампанията се заражда, когато ученичката Даниела Дингилева и нейната майка публикуват в социалната мрежа една от картините, които Дани е нарисувала.
 
В " И това ще мине" вече се включиха ученици от първи и втори клас- това са Мария Кокова,която показа, че е изработила красиво пролетно пано от цветя и великденска украса, Стефани Кенанска, която изполва строителна стълба, за да прави упражнения, а Десислава Костова от първи клас продължи кампанията, която учениците от Италия стартираха- те рисуват дъги, които символизират надеждата, че скоро вирусът ще мине и отново всички ще бъдем заедно. Деси е написала върху своята картина "Всичко ще се оправи". 
 
Втората кампания се нарича "Не бъди безразличен към различните! Бъди различен!" и е в подкрепа на децата със специални образователни потребности. В ОУ "Христо Смирненски" в село Строево има няколко ученици със специални нужди. Техните съученици се отнасят към тях с разбиране и толерантност, помагат им при нужда и се забавляват заедно. За да станат част от кампанията, децата трябва да обуят два различни чорапа, които да снимат и постнат на стената на училището във фейсбук.
 
Ученици се включиха и в кампанията "Препрочитаме Вазов" на Народен театър "Иван Вазов", която стартира по повод 170 години от рождението на великия писател.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина