Хванаха във Войводиниво БМВ с полицейска лампа, шофьорът преспа в ареста и отнесе глоба

Автор: Plovdiv Now 13679
Хванаха във Войводиниво БМВ с полицейска лампа, шофьорът преспа в ареста и отнесе глоба

Шофьор отнесе 1000 лева административна глоба, след като го спипаха с полицейска лампа в колата му. Той е бил санкциониран в пловдивското село Войводиново от Военна полиция.

Водачът спрял БМВ-то си в центъра на селото, в което се провеждал протест.

Причина за демонстрациите във Войводиниво бе побоят върху военнослужещ в населеното място от страна на трима младежи. Припомняме, че Валентин Димов, който е военен в Специализираните сили, бе пребит на 6 януари заради забележка на улицата, а в следствие на това лежа в болница.  След посегателството жителите на Войводиново започнаха протести, които продължиха с дни. В демонстрациите се включиха жители на Пловдив, София, дори от Бургас и Варна.

В един от протестите участвал и водачът на БМВ-то. Пристигайки в селото, той паркирал автомобила до патрул на Военна полиция. Униформените забелязали, че от вътрешната страна на колата, пред обзорното стъкло, е монтирано устройство, наподобяващо полицейска лампа.

Връщайки се до БМВ-то, водачът бил проверен от военните. Същите констатирали, че мъжът не е служител на МВР, нито пък колата да е регистрирана в системата. Униформените изискали от собственика на возилото да включи устройството. Веднага светнали сини и червени сигнализации, присъщи единствено за превозни средства със специален режим за движение.

Мъжът бил задържан в районното в Хисар. Там той обяснил, че монтира устройството единствено, когато посещава протести.  Въпреки това, лампата била иззета, а спрямо собственика на колата повдигнати обвинения.

Пловдивчанинът се изправил пред съда с обвинения, че е държал служебен знак – полицейска лампа, която при стартиране излъчва проблясваща синя, червена и редуваща се синя и червена светлина, което е нарушение на закона за МВР. За подобно нарушение законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години или пробация. 

Той като мъжът е неосъждан, работещ и с добри характеристични данни, съдът го освободи от наказателна отговорно, но му наложи санкция в размер на 1000 лева.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина