Хората от село Труд не приемат резултатите от проверката на екоинспекцията в централата за биогаз

Автор: Plovdiv Now 6677
Хората от село Труд не приемат резултатите от проверката на екоинспекцията в централата за биогаз

Жители на пловдивското село Труд не са съгласни с резултатите от проведените проверки в централата за биогаз в района. Както съобщихме, в рамките на 24 часа от РИОСВ са извършили три проверки, като при нито една не са установени нарушения. От РИОСВ съобщиха, че няма задимяване и нетипична миризма в района.

Ето и коментарът от сдружение „Бъдеще за село Труд":

„И на трите проверки, които институцията твърди, че е извършила,  не са потърсени жалбоподателите за информация. Не е потърсен и кмета на населеното място. Търсени са единствено удобни свидетели.

РИОСВ ПЛОВДИВ не разполага с техника за замерване и отчитане на миризми.. Това прави констатациите на няколко чиновника необосновани. Особено срещу думата на няколко хиляди от с. Труд. Липсата на въпросната техника е перфектното решение за покровителстване на порочни практики.. Припомняме, че не само в с. Труд, а и в много населени места в цяла България, гражданите страдат от същите проблеми - Русе, Нова Загора, Разград, Царевец, Куртово Конаре. Случаи, които са аналогични с тези на Труд, а поведението на РИОСВ като контролен орган е еднакво войнствено към интересите на гражданите.

РИОСВ ПЛОВДИВ е констатирала множество малки и големи нарушения на площадката на оператора, но за нито едно не е уведомила обществеността. Явно политическите атаки на институция, която трябва да пази нашето здраве, срещу потърпевшите данъкоплатци от село Труд са по-важни от тежкия обществен проблем“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина