Грипна ваканция зарадва и децата в село Скутаре! Какво е положението в Пловдив?

Автор: Plovdiv Now 19400
Грипна ваканция зарадва и децата в село Скутаре! Какво е положението в Пловдив?

Грипна ваканция е била обявена за учениците в пловдивското село Скутаре. До края на седмицата децата няма да посещават класните занимания. В населеното място е отчетено рязко повишение на заболелите от грип, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

В Пловдив не се очаква на този етап ваканция за учениците. Към момента не се наблюдава завишаване на заболелите, но според д-р Моника Траянчева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести”, обстановката е динамична и се променя с часове.

„Нямаме новопостъпила информация за ръст на отсъстващите от учебните занятия, но всичко е относително. Продължаваме да следим обстановката, която е изключително динамична”, заяви д-р Троянчева.

Припомняме, че в  четири общини в Пловдивска област вече е обявена грипна ваканция. По предписание от Регионалната здравна инспекция, от днес класните стаи в Карлово, Сопот и Куклен ще останат празни. Извънредните мерки са се наложили, след като вчера бе установено, че над 35 процента от децата са болни и не са на училище. Очаква се учениците да се върнат в класните стаи на 27 януари - понеделник. 

4 са щамовете на грип в страната. Над 5000 вече са заболелите от грип в страната.

Симптомите са висока температура, мускулни болки и отпадналост. Вирусът засяга най-вече децата. Медицинските маски, които много хора носят, е добре да се сменят на всеки два часа, съветват лекари.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина